כל סטודנט במהלך לימודיו יתקבל בעבודות אקדמיות ויצטרך לבצע כתיבת עבודות אקדמיות. אז מה הם הכללים לכתיבה אקדמית? בלשון המעטה, מדובר על מטלה לא פשוטה שמובילה רבים מאיתנו ללחץ מיותר ופגיעה ביומיום. רוב הסטודנטים היום משלבים עבודה עם לימודים, משלמים שכר דירה וצריכים להתקיים ולקבל משכורת כמו אחד האדם. מצד שני, עבודות אקדמיות דורשות מהסטודנט לא מעט זמן, במיוחד כאשר מדובר על כתיבת עבודות אקדמיות בסדר גודל של מאות עמודים. היום ניתן למצוא שירותים חוקיים לכתיבת עבודות אקדמיות בשיתוף פעולה עם מומחים אשר הם מכוונים אתכם ומייעלים את הזמן בצורה נכונה עד להגשת עבודה אקדמית העונה על דרישות המוסד האקדמי.
מהם הכללים לכתיבה אקדמית?
לפני שניגע במה זאת עבודה אקדמית, חשוב להבין שיש חוקים מאוד ברורים לעבודות מסוג זה. הקפדה על כללי הכתיבה מאפשרים לכם ליצור אחידות שבאה לידי ביטוי בציון אותו תקבלו. הכללים של כתיבה אקדמית מכוונים אתכם להעביר את החומר בצורה בהירה ומנומקת, אבל מצד שני יש לשמור על דפוס חוזר בו הקריאה תהיה פשוטה לבוחן, יש לכתוב לפני מבנה מסוים ולהכיר את הלוגיקה שמנחה את הכותב ולדאוג שתהיה סטנדרטית. כתיבה נכונה דורשת תרגול ולרוב הסטודנטים אין באמת את הניסיון בשביל להציג עבודה ברמה הנדרשת. כדי לכתוב בצורה אחידה ונכונה יש לבנות אסטרטגיית כתיבה הכוללת: בחירת נושא, איסוף חומרים, חילוק מטרות ותתי מטרות, משובים, תיקונים ושליחה חוזרת למשוב.
אנו ממליצים לפני שאתם יושבים לכתיבת העבודה לעבור היטב על כל החומר אותו אספתם, למקד אותו ולמצוא את התכנים הקריטיים בהתאם לנושא עליו בחרתם לכתוב. טיפ חשוב לכתיבת עבודות אקדמיות הוא ליווי חיצוני, אתם צריכים לדעת מתי נכון ומתי אין צורך בליווי זה. ברגע בו יש לכם אסטרטגיית כתיבה בהתאם ללוח הזמנים שלכם תוכלו לראות אם אתם יכולים לעמוד במשימה או "להאציל" סמכויות על חברה חיצונית.
במה עוזר ליווי בכתיבת עבודה אקדמית?
צוות מומחים יוכל לסייע לכם בכתיבת העבודות האקדמיות. אותו צוות מכיר את עולם האוניברסיטאות והמכללות בישראל, מכיר את הפורמטים הנדרשים ואת הדרך הנכונה לאיסוף חומרים. רמת הביצוע והנכונות של החברה עומדת מעל הציפיות של כל סטודנט ואוניברסיטה. חשוב להבין, התהליך נעשה בשיתוף פעולה מלא, אך תוכנית התהליך יכולה להשתנות מסטודנט לסטודנט בהתאם לבקשות שלו. המטרה היא לא רק לעזור לאותו אדם בעבודה ספציפית אלא גם להעניק ערך מוסף של הקניית הרגלי כתיבה נכונים. הליווי החיצוני מכיל את הדברים הבאים:
- שיעורי עזר – שיעורי עזר מבוצעים בדרך כלל בזום, אך גם ניתן לערוך שיעורים פרונטליים. לרוב מפאת קוצר הזמן של הסטודנט רצוי יהיה לעבוד דרך הזום.
- תכנון – בליווי חיצוני תקבלו סיוע בבניית התוכן של העבודה ושלבי עבודה.
- גיבוש נושא – הבחירה החשובה ביותר היא בידיים שלכם – מהו הנושא עליו תכתבו? גיבוש הנושא מהווה את הבסיס עליו נשענת העבודה האקדמית, הנושא חייב להיות קרוב לליבכם, ואיסוף הנתונים חייב להיות ממקורות אמינים ומדויקים.
- סיווג מאמרים – כאשר יש לנו את כל המידע הנדרש כעת נרצה לסווג את המאמרים האקדמיים והתוכן אותו מצאנו לנושא מקביל בעבודה האקדמית.
- שכתוב – לאחר שיש לנו טיוטה ראשונה הצוות עובר על העבודה ויורד לפרטים הקטנים, משכתב ביחד עם הסטודנט את העבודה כולה מתוך נקודת מבט של בוחן ובהתאם לדרישות האקדמיות. שכתוב כולל הגהה, אך ההגהה יכולה להיעשות גם בשלבים מאוחרים יותר.
משך זמן כתיבת העבודה
משך זמן כתיבת עבודות אקדמיות תלוי בסוג העבודה ולאו דווקא באורך שלה. ישנן עבודות קצרות שדורשות עבודה מדעית מעמיקה ומצד שני, ישנן עבודות ארוכות שליישם את המשימות בהן זה די פשוט לסטודנט. בדרך כלל משך זמן העבודה על כתיבת עבודות אקדמיות נע בין מספר שעות ועד מספר חודשים. ברגע בו אין לסטודנט היכרות עם הסוג הספציפי של העבודה משך זמן העבודה עשוי להתארך.
התפקיד של חברת פקולטה בניהולה של חן הרמן הוא להעניק לסטודנט את הכלים הנדרשים לו כדי לצלוח את העבודות בצורה מיטבית. הצוות של חברת פקולטה הינו צוות מקצועי ועתיר ניסיון בתחום העבודות האקדמיות. ישנם סוגים שונים של שירותים, חלקם כולל מעורבות מלאה של הצוות וחלק אחר כולל שיתוף חלקי מצידה של החברה.